top of page

Bizonyított a NeuroPress Terápia

Gyógyíthatatlannak tartott betegeken is segített már az összetett holisztikus eljárás – Kockázatok és mellékhatások nélküli gyógymód

Két fiatal ember, egy természetgyógyászati módszer, kiváló kollegák, csodásnak tartott gyógyulások, jobb fizikai és lelkiálla potba került emberek, egy-egy szolgálatkész házastárs, három egészségtudatos  gyermek – ez a Vargha testvérpár mérlege. Zsolt és Attila arra tette fel az életét, hogy segítsen másokon, is közben a saját életükben is igyekeznek érvényesíteni elveiket.

A hazai egészségügyi ellátás alapvető hiányossága, hogy csak akkor avatkozik közbe, amikor már baj van – vagyis kevés gondot fordít a megelőzésre –, és hogy az embereknek senki nem magyarázza el,  mi történik velük. Gyakori, hogy csak a tüneteket kezelik, azok okát nem, és a szakemberek külön-külön dolgoznak, ki-ki egy-egy szervre fordít figyelmet. A NeuroPress terápia során éppen ezeknek a hiányosságoknak a kiküszöbölésére törekszenek. A reflexológiára és akupresszúrára épülő egyedi módszer számos természetes gyógymódot ötvöz, valószínűleg ennek köszönhető átütő sikere.
 
Vargha Zsolt és testvére, Attila Budapesten, Győrben, Kecskeméten, Pécsen, Szegeden és Dunaszerdahelyen működtet központot, ahol tíz év gazdag tapasztalatán alapuló szakmai irányításuk mellett egymással összehangoltan dolgozó, szakképzett természetgyógyászok, reflexológusok, egészségügyi végzettséggel rendelkező szaktanácsadók valamint gyógymasszőrök szakmai csapata segít azoknak, akik szeretnének egészségesebben élni, megelőzni a betegségeket, kiegészíteni az orvosi terápiát vagy öngyógyító tevékenységüket. A testvérpárt és a hozzájuk fordulókat kérdeztük, mi a módszer sikerének a titka.

Sohasem szabad feladni
Egy gyógyító legjobb „referenciamunkája” ő maga. Vargha Zsolt és Vargha Attila jóval fiatalabbnak tűnik a koránál. Nevetve bevallják: önmagukon és családjukon is alkalmazzák mindazt, amit az egészségmegőrzésről vallanak, és maguk is igénybe veszik egymás és kollégáik szaktudását.

– Amikor az ember megbetegszik, legyen szó eseti vagy krónikus megbetegedésről, különböző megoldásokat választhat a gyógyulásra. Van, aki kizárólag a klasszikus orvoslásban bízik, más a természetes gyógymódokban látja a kiutat, és olyanok is akadnak szép számmal, akik meggyőződésből, tapasztalatból vagy éppen döntésképtelenül mindkettőre támaszkodnak. Nem törünk pálcát senki fölött. Bár egyre többen nyitnak az alternatív terápiák irányába, Magyarországon sokan még mindig nehezen bíznak meg egy természetgyógyászban, ami részben a hazai képzés hiányosságainak is felróható. 

Angliában vagy Amerikában több egyetemen is elérhető 3-5 éves természetgyógyászati képzés, BSC, MSC és PhD fokozatig. Az egyetemet végzett szakemberek nem csak alternatív gyógyközpontokban, de magánklinikákon, sőt állami kórházakban is el tudnak helyezkedni. Az, hogy ilyen minőségű a felsőoktatás, jelentősen növeli a bizalmat – mosolyog Zsolt. Ő az Egyesült Államokban járt középiskolába, ott érettségizett, Attila Németországban élt és végezte tanulmányait. Mindkét helyen jóval nagyobb hagyományai vannak a  természetgyógyászatnak, mint Magyarországon, ahová végül is mindkettőjüket visszahozta a szíve, pontosabban szíve választottja. Itthon nősültek meg, tudásukat összeadva itt fogtak közös vállalkozásba, letették a természetgyógyászati szakvizsgákat és kialakították új, közös módszerüket.

De mi is ez a furcsa nevű NeuroPress módszer?


– A „neuro” szó utal arra, hogy az idegrendszer közvetítésével hat, a „press” pedig arra, hogy nyomás által – fejtegeti Zsolt. – A módszer lelke egy manuális ideg-inger terápia, aminek alapja a reflexológia és az akupresszúra, de nem egyszerűen a kettő összekapcsolásáról van szó, hanem inkább a továbbfejlesztéséről és kiegészítéséről.
 
– Ehhez járul a holisztikus megközelítés, vagyis nem pusztán az adott betegségre vagy problémára koncentrálunk, hanem az egész embert nézzük, egyszerre odafigyelve fizikai, lelki és idegrendszeri állapotára – veszi át a szót Attila.
 
– Ezt célozza az alapos állapotfelmérés, a különböző szakemberek összehangolt, egymást támogató munkája és a páciens részletes tájékoztatása. Aki felkeres bennünket, azt nem  betegként kezeljük, hanem az egészsége helyreállításában és fenntartásában leginkább érdekelt együttműködő partnerként. Meggyőződésünk, hogy mind a megelőzésben, mind a gyógyulásban a legfontosabb a páciens motivációja, enélkül nincs eredmény.

 

A Vargha testvéreket gyakran keresik fel olyanok, akik csalódtak az egészségügyi ellátásban vagy nem találtak megoldást panaszaikra, akiket gyógyíthatatlannak tartanak. Pedig legjobb lenne, ha az egészségesek is jelentkeznének náluk, hiszen módszerük alkalmas arra, hogy még a tünetek megjelenése előtt felfedje a szervezet működési zavarait, amikor időben be lehet avatkozni.

Sikertörténetek, tippek az egészségesebb élethez!

Iratkozz fel hírlevéllistánkra és nem maradsz le semmiről!

Feliratkozásoddal elfogadod adatkezelési szabályzatunkat.
Tiszteletben tartjuk a személyiségi jogaid és semmilyen kéretlen SPAM levéllel nem bombázunk.

Már kisgyermekkortól ajánlott a biorezonanciás vizsgálatot is magában foglaló teljes állapotfelmérés, mert így kiszűrhetőek például a különböző intoleranciák (ételféleségekre, pollenekre, állatszőrre, porra, különböző kémiai vegyületekre, tartósítószerekre való érzékenység), és az ezáltal kiváltott későbbi allergiás reakciók, illetve a különféle idegrendszert érintő működési zavarokra, a cukorbetegségre vagy egyes emésztőszervi rendellenességekre való hajlam. Felnőttkorban pedig szinte mindenkinél  jelentkeznek a civilizációs ártalmak: az elektroszmog, a túlzott stressz, az ételekben lévő vegyi anyagok, tartósítószerek, a rossz levegő hatása.

Szűréssel és a jelentkező elváltozások kezelésével, valamint életmódváltással történő ellenúlyozásával az egészség hosszabb ideig fenntartható. A Vargha testvérek azonban elvállalják azokat is, akik súlyos állapotban vannak, amennyiben lehetőséget látnak az állapotuk javítására, és mivel a legfőbb gyógyító maga a szervezet, erre szinte mindenkinél van esély.
 
– A természet nagyszerű alkotásai vagyunk valamennyien, a szervezetünk igazi csodákra képes – vélekedik Attila. – Tekintve, hogy terápiánk sejtszinten befolyásolja a szervezet működését, és öngyógyító képességének a helyreállítását célozza, valóban születnek megdöbbentő eredmények. 

A családom a legfontosabb az életemben, tőlük kaptam a legnagyobb erőt, hogy helytálljak a mindennapokban – mondja Zsolt

Sok olyan esetben sikerül állapotjavulást elérnünk, amikor a beteg már-már feladta a reményt, és a gyógyszeres terápiás lehetőségek végére ért. Az a tapasztalatunk, hogy a NeuroPress kezelések hatékonyabbá tesznek más, ezzel párhuzamosan végzett terápiákat is.

Reális kezelési tervet készítenek
Mi történik egy pácienssel, ha felkeresi a testvérpár rendelőjét?
Mindenekelőtt alapos, egy-másfél órás állapotfelméréssel kezdődik az ismerkedés.
 
– Ennek során a korábbi leleteket is megtekintjük, de nem azok alapján dolgozunk, hiszen nem a papíron szereplő tüneteket kezeljük, hanem az azokat kiváltó okokat tárjuk fel az egyén szervezetének jelzései alapján. A leletek főként azt a célt szolgálják, hogy a gyógyulás folyamán, a további kontrollvizsgálatok eredményeit rögzítve lássuk az állapotjavulást – mondja Zsolt. A pácienst alaposan, célirányosan kikérdezik. Nem csak pillanatnyi tüneteire kíváncsiak, hanem felmenői egészségi állapotára, a korábbi egészségügyi problémáira, életmódjára, életvezetésére és lelkiállapotára is. Gyakran az aktuális élethelyzet ismerete adhat választ bizonyos kérdésekre.  Fontos információt jelent, hogyan reagál a páciens a talpán lévő idegi leképeződések ingerlésére, a biorezonanciás vizsgálat pedig sejtszintű információkkal szolgál. Megmutatja, hol borult fel az  egyensúly, milyen élősködők rejtőznek a szervezetben, mely ásványi anyagokban és vitaminokban szenved hiányt. Az állapotfelmérés során szerzett információkat szigorúan bizalmasan kezelik.
 
Ezt követi a terápiás terv felállítása, amelybe nem csak a NeuroPress kezelések tartoznak, hanem szükség szerint más szakemberek bevonásával dietetikai, életmód- és életvezetést érintő javaslatok is, egyénre szabottan.
 
– Az egészségügyben és a táplálkozásban is vannak divatirányzatok, és az ilyen témák iránt érdeklődő emberek gyakran olvasnak, hallanak róluk, követik ezeket, holott előfordulhat, hogy éppen az ő szervezetük számára az nem előnyös – vélekedik Attila.

A Vargha testvérek: Zsolt és Attila

– Közhelyszerűen emlegetik, hogy minden ember, minden szervezet más és más, de ezt ritkán veszik valóban figyelembe. Mi valljuk, hogy nincs két egyforma probléma, ezért nem létezik egyformán jó megoldás sem. Ugyanaz a vírus, baktérium vagy gomba is eltérő reakciót válthat ki két testben. Ezért minden befolyásoló tényezőt egyszerre figyelembe véve, komplexen nézzük a pácienseinket. Igyekszünk megértetni pácienseinkkel a szervezet logikus és intelligens jelzéseit. Mindenkinél személyre szabottan határozzuk meg, a szervezetének milyen támogatásra van szüksége, és a páciens együttműködésével ezt igyekszünk biztosítani. A többit elvégzi a szervezet maga – teszi hozzá Zsolt.

A terápiás terv felállítása során nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy a pácienst megnyerjék, erősítsék az elszántságát, az egészsége iránti elkötelezettségét. Éppen ezért a szakember részletesen elmagyarázza, mi történik a szervezetében, milyen folyamatok zajlanak le a terápia során, hogyan tudja elősegíteni a kezelések közötti időben az eredményességet. Betegek, különösen a már többféle terápiát kipróbált, elkeseredett páciensek esetében fontos, hogy visszaadják a gyógyulásba vetett hitét, azt a reményét, hogy állapota javulhat, ugyanakkor nem hitegetnek senkit hamis ígéretekkel. Ha a páciens elvárásai reálisak, akkor mindent megtesz, ami rajta múlik, és nem csalatkozik.

Fájdalomingeren alapul az eljárás
A kezelés a talpon és a lábfejen lévő idegleképeződési pontok manuális, ismétlődő, meghatározott módon történő ingerlésével történik. A kezeléseket végző terapeuták határozott ingerekkel, mélyen dolgoznak a talpon és lábfejen található idegleképeződési pontokon. Ez kétségtelenül fájdalommal jár, ami azonban elviselhető. Bizonyíték erre, hogy a gyerekek is jól tűrik.
 
– Módszerünk alapja a fájdalomingeren alapuló kondicionálás – magyarázza Vargha Attila. – Ehhez azonban csak jelzésértékű fájdalom kiváltására van szükség, így nincs mitől tartani. Arról van szó, hogy az agyunk arra a területre összpontosít, amelyik jelzést ad. A fájdalom egy ilyen jelzés. Amikor a talp megfelelő pontját megnyomjuk, az agy értesül arról, hogy a hozzá tartozó szervvel teendő van. Ilyen módon stimuláljuk és irányítjuk az idegrendszert és általa a szervezet természetes öngyógyító folyamatait. Az idegpályák megfelelő, egyénre szabott ingerlése rendkívül hatásos,  alapos, célzott beavatkozást jelent. Ez a beavatkozás egyidejűleg hat a biológiaiszomatikus, azaz testi, valamint a lélektani oldalra. Ezért nagyon fontos, hogy melyik pontot hányszor és milyen erővel, hogyan nyomjuk meg. Ezt nálunk speciálisan felkészített, tapasztalt szakemberek végzik. A talpon keresztül az egész szervezet, minden belső szerv elérhető és befolyásolható. Más módszer erre nem létezik.
 
A kezelés a jellegénél fogva mellékhatás– és kockázatmentes. Az ideginger erősségét az egyén fájdalomtűrő képessége határozza meg. Mivel a testi, lelki és szellemi állapot  mindenkinél más – ahogyan erről volt már szó –, a maradandó gyógyuláshoz, állapotjavuláshoz szükséges ingerszám is eltérő. A folyamat során tehát egyénenként változó számú, ritmikusan ismétlődő inger szükséges ahhoz, hogy a kívánt változás létrejöjjön, majd rögzüljön. A kezelések során tapasztalt fájdalomérzet, az érzékenység folyamatosan csökken, illetve teljesen megszűnik a szervezet fölerősödésével párhuzamosan. Ez a gyógymód tehát nem közvetlenül a konkrét betegséget gyógyítja helyileg, hanem a szervi funkciók optimalizálásával, a mozgósítható energiatartalékok átcsoportosításával „rábírja” a szervezetet a fokozott önkorrekcióra.

Minden tekintetben az egyensúly helyreállítása a cél. Ennek érdekében a terápia során is együtt dolgozik a reflexológus, a gyógymasszőr, a dietetikus és más szakemberek. Gondoskodnak a hiányzó mikroelemek pótlásáról, a szervezetet terhelő méreganyagok kivezetéséről, illetve egyéb kezelési technikák alkalmazásáról attól függően, az adott páciensnek mire van szüksége. A gyógymód alapját képezi az inger-terápia mellett a sav-bázis egyensúly megteremtése és az alapvető életviteli változtatások napirendbe iktatása. A kezelés addig tart, ameddig megszűnnek a panaszok, nem fájnak az idegleképeződési pontok, a szakorvosi kontroll negatív és nincs szükség orvosságra, vagy ha jelentős javulás állapítható meg, de a már létrejött visszafordíthatatlan elváltozások miatt tökéletes regeneráció nem érhető el, a gyógyszeres kezelés nem elhagyható, de a páciensnél elérik a maximális önkorrekciót, és egészségi állapota, életminősége jelentősen javul.

Vargha Attila legszívesebben a családjával tölti a szabadidejét

A Neuropress Terápia nem a betegségre koncentrál, hanem a holisztikus egészségfejlesztésre. A lelki gyógyulást is támogatja.

Markovits Edit „Csibi” énekesnő a NeuroPress Terápiának köszönhetően harminc kilót fogyott és rendbe jött a vérnyomása. Korábban előfordult, hogy keze, lába elzsibbadt, de   ez már a múlté. „Vargha Zsoltnak köszönhetem, hogy folytatni tudtam a pályafutásomat” – nyilatkozta

Ahhoz, hogy változtatni tudjunk életmódunkon, hinnünk kell abban, hogy képesek vagyunk befolyásolni a bennünket érintő folyamatokat, tehát belső kontrollra van szükségünk – indokolja Zsolt. – A fogyasztói társadalom a külső kontrollt erősíti, hiszen manipulálhatóvá akar tenni, egyre  inkább eltávolítva attól, hogy saját belső értékeinknek, céljainknak megfelelően, szabadon hozzuk meg döntéseinket. Pedig a döntéseink, cselekedeteink alapvetően meghatározzák testi, lelki, szellemi egészségünket, egészségtudatosságunkat. 

 

A tapasztalatok szerint elsősorban a civilizációs ártalmak, a gyulladások, légzőszervi és emésztőrendszeri, mozgásszervi panaszok és a  cukorbetegség esetén hatékony a NeuroPress módszer, de olyan gyógyíthatatlannak tartott állapotban lévő betegnél is értek el eredményt, mint a sclerosis multiplex vagy az autizmusnak nevezett idegrendszeri tünetegyüttesek.

 Hatékonyan alkalmazható ez a gyógyító eljárás rákbetegek kiegészítő terápiájaként, csökkenti a kemoterápia és a sugárkezelés manipumellékhatásait. Sokan keresik fel a rendelőjüket olyanok is, akiknek a panaszaira a hivatalos orvoslás nem talál magyarázatot, ám itt az összefüggések hihetetlen láncolatának a feltérképezésével elvezetik őket a gyógyuláshoz. Egy biológusnak – aki a saját példáján felbuzdulva ma már részt vesz Vargháék munkájában – az irritábilis bél szindrómából sikerült kigyógyulnia. A Vargha testvérekkel dolgozik az a dietetikus is, aki gyermekkora óta ismeri és alkalmazza a terápiát. Személyes tapasztalatait a legújabb táplálkozástudományi kutatások eredményeivel ötvözi, így segít a páciensek étrendjének összeállításában.
 
Általában jellemző szakembereinkre, hogy integrálják a tanultakat a tapasztalataikkal, a népi gyógyászatban felhalmozott tudással és a modern kutatások eredményeivel – teszi hozzá Attila.
 
A NeuroPress módszer legális doppingnak is tekinthető: növeli a fizikai és a szellemi teljesítményt, ezért szívesen élnek vele a sportolók és a diákok. Egy focistának sikerült elkerülnie a térdműtétet: már ki volt írva az időpont, amikor Vargha Zsolt segítségét kérte. A műtét előtti vizsgálaton csodálkoztak, hogy mégsincs szükség a beavatkozásra, a sportoló pedig azóta is betartja az életmódtanácsokat és erősíti csapatát. A Vargha testvérek igyekeznek együttműködni pácienseik kezelőorvosaival is. A páciensek állapotát dokumentálják a kezelés előtt és után, így objektíven, leletekkel is igazolható a bekövetkezett pozitív hatás, bár a legnagyobb dolog kétségtelenül az, ha a páciens jobban érzi magát, teljesebb életet élhet. „A gyógyítás számunkra nem munka, hanem életfeladat” – vallja Zsolt és Attila egybehangzóan.


Nincs fontosabb az Ön egészségénél
Mottó: Szakértelem – hatékonyság – egészség

Ha megőrizni szeretné, ha segítséget keres, hogy helyreállítsa, itt jó helyen jár: a NeuroPress módszer holisztikus szemlélettel, egyedülálló csapatmunkával és gazdag gyógyítói tapasztalattal a rendelkezésére áll. Jelentkezzen be az Önhöz legközelebb eső rendelőbe! Ha szeretteit egészségesnek szeretné tudni, hozza el hozzánk!

A NeuroPress Terápia néhány fontosabb jellemzője
• Egyedi, reflexológiát és akupresszúrát ötvöző ideg-inger terápia, a talpon és lábfejen lévő idegleképeződési pontok ismétlődő, meghatározott ritmus szerinti ingerlésével ér el maradandó változást a szervezetben.

• Mellékhatások nem ismeretesek, kockázata nincs.

• Célja a szervi funkciók optimalizálása, a rendelkezésre álló energiatartalékok mozgósítása, az egyedi belső egyensúly visszarendezése, a regenerációs folyamatok elindítása.

• Nem konkrét betegséget gyógyít, hanem az életfunkciók alapjainak helyreállításával, a mozgósítható energiatartalékok átcsoportosításával rábírja a szervezetet az önkorrekcióra.

• Az ideginger erősségét az egyedi fájdalomtűrő képesség határozza meg. Minél gyengébb valamely területen a szervezet, annál erősebb az adott ingerre jelentkező fájdalomérzet.

• A terápia folyamán az érzékenység csökken, illetve teljesen megszűnik az adott szervnél, sejtcsoportnál végbemenő regenerációval, a szervezet fölerősödésével párhuzamosan.

• A krónikus terhelések, ártó hatások tudatos csökkentését, kompenzációját, valamint a szervezet általános fölerősítését is szolgálja.

• A terápia integratív részét képezi az egészségfejlesztési, egészségnevelési tevékenység, életviteli tanácsadás, továbbá a betegek és hozzátartozóik partnerként történő bevonása a gyógyítás folyamatába.

• A rizikófaktorok tudatos csökkentése mellett az egészséget támogató tényezők felkutatására, azok tudatos alkalmazására törekszik.

Várható eredményei:

– Aktiválja a szervezet önkorrekciós készségét, így az eredmény hosszú távú.
– Erősíti a pszichológiai ellenálló képességet.
– Testi-lelki-szellemi szinten növeli a stabilitást.
– Segíti a szervezetet a kóros elváltozások elleni küzdelemben.
– A szervi funkciózavarokat olyan korai stádiumban tárja fel és szünteti meg, amikor még nem okoznak panaszt (preventív).
– Kiemelkedő hatékonysággal kezeli a már kialakult vegetatív zavarokat és krónikus állapotokat.
– Hozzájárul a gyógyszerfüggőség megszüntetéséhez.
– Én-tudatosságra nevel, ezáltal segít az egyénnek, hogy saját kezébe vegye a sorsát, az egészségét. 
– Komplex: minden, az egészséget befolyásoló tényezőre egyidejűleg hangsúlyt fektet.

Lara kigyógyult a kruppból

A négyéves Laránál kruppot állapítottak meg, kapott gyógyszert, befúvókát, de az állapota nem javult. Édesanyjának, Molnár Piroskának egy ismerőse javasolta a NeuroPress Terápiát. Az  állapotfelmérést követően hetente háromszor vitte Larát kezelésre, és szigorúan betartotta az ott kapott javaslatokat. -
 
– Két hónap után a kislányom végre átaludta az éjszakát, ami nagy szó, és sokkal energikusabb, kiegyensúlyozottabb lett. Később a gyógyszereket is elhagyhattuk – számol be az édesanya. 
Érthető, ha kisebbik lányát is NeuroPress Terápiára vitte, amikor étvágytalan lett és hetekig hányt. Hanna állapota a heti két kezelés mellett gyorsan javult, de nem sokkal később kiütések jelentkeztek a bőrén. Ekkor biorezonancia-vizsgálattal megállapították: bizoyos ételekre allergiás.-- 
– Kaptunk egy listát, mit ehet, és mit nem. Két hónap múlva az allergiás tünetek megszűntek, a kislányom étvágya visszatért. Ennél nagyobb öröme nincs egy édesanyának – teszi hozzá Piroska. Hetente egyszer mindkét lányát elviszi kezelésre egészségük megőrzése érdekében, azóta életerősek, vidámak, kiegyensúlyozottak.

Kinga megszabadult a migréntől
Négy évvel ezelőtt komoly hasnyálmirigy-gyulladáson esett át Domokos Kinga. Ráadásul a végtagjain csúnya piros kiütésszerű pontok jelentek meg. A kórházban ugyan meggyógyították, de a piros pontok nem múltak el. Jöttek a kivizsgálások, kezelési próbálkozások, góckutatás, de nem vezetett eredményre, sőt migrénes fejfájás és ízületi fájdalmak is tetézték a bajt.
 
– Nagyon elkeseredett voltam és tehetetlen – meséli Kinga. – Fiatal sportolóként és nőként, aki nap mint nap rövidnadrágban szaladgál a pályán, képtelen voltam elfogadni magam, a kiütések iszonyúan feszélyeztek, a fejfájás miatt pedig nehezen tudtam koncentrálni.
 
Édesapja talált rá a NeuroPress Terápiára, és Kinga úgy döntött: még egyszer, utoljára kísérletet tesz arra, hogy megszabaduljon a kínzó tünetektől. – Vargha Attila másfél óra állapotfelmérést követően többet mondott rólam, mint mások az elmúlt négy év alatt – emlékszik Kinga. – A kezelés az elején nem volt túl kellemes, de erőt adott, hogy mindennap éreztem a változást. Múltak a pöttyök, csökkentek a fájdalmaim, a migrén megszűnt. Két hónap után teljesen tünetmentes lettem, és ami a legfontosabb: boldog!

Andrea döntött: meggyógyul!
Ágh Andreát általános gyengeség, rendszertelen menstruáció, hőhullámok gyötörték, folyamatosan csökkent a testsúlya. Mivel a nőgyógyász nem találta ennek okát, az endokrinológiára küldte. Ott kiderült, hogy pajzsmirigy-alulműködése van, erre orvosságot kapott. Ahelyett azonban, hogy javult volna az állapota, egyre rosszabbul lett. Erre újabb gyógyszert írtak fel neki.
 
– Akkor döntöttem el, hogy más megoldás után nézek – meséli. – Az interneten találtam rá a NeuroPress Terápiára. Vargha Zsolt az állapotfelmérés után végre elmagyarázta, mi történik a szervezetemben. Akkor, ott eldöntöttem: meg fogok gyógyulni. Attól fogva Andrea állapota lassan, de fokozatosan javult. A kezelések és a javasolt életmódváltás mellett tovább szedte a felírt gyógyszereket, és csak később, orvosi felügyelet mellett csökkentette, majd hagyta el egészen. Legutóbbi pajzsmirigy- vizsgálati eredményei jók, megszűntek a menstruációs panaszai, ezzel együtt elmúltak a hőhullámok, és a fogyás is megállt.
 
– Fontos, hogy mindezek mellett sokkal energikusabb vagyok, jó a közérzetem – teszi hozzá.

Viktor megértette saját szervezetét
Nincs annál kínosabb, mint amikor valaki el se tud mozdulni a mosdó közeléből a hasmenés miatt. Ha ez egy múló gyomorrontás, akkor legfeljebb egy-két programot kell lemondania, de mit tegyen az, akinek olyan betegsége van, ami állandó hasmenéssel jár?
 
Kamasz Viktornál tavaly februárban  colitis ulcerosa nevű bélgyulladást diagnosztizáltak. A gyógyszeres kezelés ellenére állapota egyre rosszabb lett, sokat fogyott, a hasmenéstől még aludni sem tudott. Így telt el a nyár, majd az ősz nagy része is, amikor hallott a NeuroPress Terápiáról. Tetszett neki, ahogyan bántak vele, különösen, hogy Vargha Attila az állapotfelmérés során érthetően elmagyarázta a szervezetében zajló folyamatokat, összefüggéseket és  a kiváltó okokat, felvázolta a megoldáshoz vezető lépéseket. – Végre azt éreztem, hogy nem kilátástalan a helyzetem. Ez erőt és hitet adott, hogy ne adjam fel – emlékszik Viktor, aki betartotta a  táplálkozási tanácsokat, és szorgalmasan járt kezelésre. Egy hónap kellett ahhoz, hogy jobban érezze magát, és az eredmény segített neki abban, hogy lemondjon kedvenc ételeiről.
 
– Az egészséges ételekre való átállás először nehezen ment, de tudtam, mit miért teszek. Most már teljesen természetes, hogy csak ilyeneket eszem. Február óta tünetmentes vagyok.

Sebi örömmel jár kezelésre
Amikor egy gyermek óvodába megy, gyakrabban betegeskedik, ameddig az immunrendszere hozzá nem szokik az új környezethez, a többi gyerekhez. Sebastiannál azonban állandósult az orrhang, a nátha, a köhögés, rendszeresen vérzett az orra. Szülei fél év után megértették: ez nem a szokásos „ovibaj”. Az allergológus megállapította, hogy a kisfiú allergiás egy sor dologra, többek közt a porra, penészre, a dióra, a mogyoróra. Miután gyógyszeres kezelést kapott és szülei igyekeztek minden  allergént kerülni a környezetében, valamelyest jobb lett a helyzet, de amikor iskolába került, a tünetek ismét felerősödtek.
 
– Tehetetlennek éreztem magam, szörnyű, amikor az ember nem tud segíteni a gyermekén – vélekedik Sebi anyukája, Lőrinczi Csilla. – Fogalmam sincs, mi lett volna velünk, ha nem ajánlják  figyelmünkbe a NeuroPress Terápiát. Az állapotfelmérés és a biorezonanciás szűrővizsgálatok eredményei alapján sok mindent ki kellett zárni a fiam étrendjéből. Nem volt könnyű, de Sebi nagyon jól viselte. Megértette, hogy az elviselhetetlen köhögés elkerülése érdekében nem  fogyaszthat például gluténtartalmú élelmiszert, valamint tejet, élesztőt, cukrot és vöröshúst. Hihetetlennek tűnt, de már a második kezelést követően megszűnt a krónikus köhögése, néhány hét alatt pedig a többi tünet is elmúlt. A terápiát az előírásoknak megfelelően folytatjuk, ami nem okoz gondot, hiszen Sebi jókedvűen, örömmel jár kezelésre.

A fenti cikk az alábbi linken elérhető  Természetgyógyász Magazin online felületén.
http://tgy-magazin.hu/hirek/bizonyitott-a-neuropress-terapia

 

Zimber Szilvia
XXII. évfolyam 6. szám

bottom of page