top of page

Sikertörténetek
Interjú Vargha Zsolttal

„ A hivatásom az életem.” 

Manapság alig-alig mondhatja bárki azt magáról, hogy teljesen egészséges. Szinte minden embert elérnek a modern kor szülte civilizációs betegségek. Bár szervezetünk alkalmazkodóképessége csodálatos, a minket érő rengeteg negatív behatás  (munkahelyi és magánéleti stressz, érzelmeink elfojtása, a folyamatos megfelelési kényszer, az állandó rohanás) előbb-utóbb testi tünetek, betegségek formájában is kiütközik. A fáradékonyság, a rossz közérzet, krónikus felső légúti  panaszok, az emésztési rendellenességek, a szokatlan ízületi fájdalmak mind-mind komoly jelzésértékkel bírnak! “Állj meg egy pillanatra! Gondold végig az életed! A szervezeted tűrőképessége véges!” 
Viszont ahhoz, hogy változtatni tudjunk, hogy a testi-lelki egyensúlyunk helyrebillenhessen, meg is kell ismernünk és értenünk a bennünk zajló folyamatokat, hiszen a célunk a tartós  regenerálódás, nem csupán egy eseti gyógyulás. Fontos tehát az is, hogy a minket kezelő szakember ebben partner legyen.

A Neuropress terápia lényegéről, Vargha Zsolttal a Természetes Gyógymódok Szakértőjével beszélgettünk.Mi is valójában a Neuropress terápia ?
Gyógymódunk főként a betegségek kiváltó okaira, azok megszüntetésére összpontosít, nem csupán tüneti kezelést nyújt. A terápia mellékhatások és ártófaktorok nélkül fejti ki hatását, lényege a szervezet öngyógyító folyamatait segítő, fájdalomingeren alapuló kondicionálása. A komplex állapotfelmérés során kitérünk a legapróbb részletekre, amitől kibillent a szervezet egyensúlya. Ami még nagyon fontos, megtanítjuk a pácienst arra, hogyan figyeljen oda testének jelzéseire, rezgéseire, hogyan hallgasson a saját szervezetére. A negatív gondolatok pedig nem szabad, hogy helyet kapjanak a gyógyulás folyamatában. Bizony, a pozitív hozzállás felér a legjobb gyógyszerekkel!  Gyógymódunk alkalmazható  a hagyományos orvostudomány által elismert kezelési módokat kiegészítő terápiaként is.

 

Akkor ez nem valamiféle csodagyógymód..?
A komoly betegségekből való gyógyulásokat sokszor mi is csodaként éljük meg, de ez a csoda az emberi szervezet működésében rejlik. Nem hiszek a csodaszerekben, a csodamódszerekben, az említett “csodára” kizárólag a szervezetünk képes, méghozzá akkor, ha megkapja a számára legmegfelelőbb ellátást.

 

500.jpg

Megemlítene néhány példát, hogy pontosan milyen betegségek gyógyításában hatékony a Neuropress terápia? 
Akár mindenki számára javasolható, legyen szó már kialakult betegség/ek/ről, vagy éppen megelőzésről, illetve sérüléseket, műtéteket követő utókezelésről. Terápiánk által tartós gyógyulás mutatkozik az immun-autoimmun betegségek, szív- és érrendszeri problémák, pajzsmirigy-működési rendellenességek, vese- illetve májelégtelenségek, nőgyógyászati és urológiai problémák (ciszták, miómák, gyermekáldás elmaradása), nyirokkeringési zavarok, ízületi és mozgásszervi megbetegedések, agyi katasztrófák, depresszió, pánik, alvászavar esetén egyaránt.


Mit kell tudni a kezelésekről? Mire számítson, aki felkeresi a Neuropress terápiát?
Minden intézetünkben személyesen illetve telefonon is lehetőség nyílik arra, hogy időpontot egyeztessen a páciens. A kezeléseket állapotfelmérés előzi meg, mely körülbelül egy, másfél  órát vesz igénybe. 
A betegnek lehetősége van magával hoznia eddigi kórlapjait, leleteit. A konzultációt követően felvesszük a kórtörténetet, majd feltérképezzük szervezetének állapotát, melynek során kiemelt szerepet kap a lábfej, illetve a talp vizsgálata.
A kezelés maga összetett. Speciális nyomástechnikát alkalmazó ideg-inger terápiára épül és a gyógyulási folyamatot végigkíséri egy személyközpontú egészségfejlesztő tanácsadás (táplálkozás, mozgás, teljes életvezetés). Nem lábmasszázsról van tehát szó és nem is a hagyományos reflexológiai vagy akupresszúrás technikáról.

 

A Neuropress terápia komoly szakmai sikereket tudhat magáénak, a helyi médiában gyakran olvashatjuk a gyógyult pácienseik történetét.  Mit jelent az Ön számára a siker?

Természetesen a sikeres gyógyulási esetek és a meggyógyult páciensek pozitív visszazigazolásai. A  váróterem falait is szinte tapétaszerűen borítják be a köszönőlevelek. Gyógyultjaink között éppúgy található híres élsportoló, olimpikon, elismert színművész, énekes, mint olyan anyuka, aki terápiánknak köszönheti kisbabáját, vagy éppen olyan mozgásszervi panaszokkal küzdő kisfiú, akiről orvosai már lemondtak és nálunk mégis lábra állt. De érkeznek hozzánk  külföldről, akár a tengeren túlról is gyógyulni vágyók. Tulajdonképpen a Neuropress Terápia  sikeressége egyetlen szóban rejlik: meggyógyultak! 

Magyarországon több vidéki intézetetet vezet és a Szlovákiában működő intézmény is az irányítása alá tartozik. Nem megterhelő hetente több ezer km-t utazni?  Hogyan egyezteti össze mindezt a családi életével?  Ugye jól tudom, hogy kétgyermekes apuka?

Igen. A győri, és a dunaszerdahelyi kirendeltség is az irányításom alá tartozik. A rengeteg utazás komoly szervezést és folyamatosan nagy-nagy segítői munkát igényel a háttérben, mégis gördülékenynek mondható. Köszönhető ez a feleségemnek is, aki szintén a szakmai csapatunkat erősíti, a Semmelweiss Egyetemen végzett egészségfejlesztő és mentálhigiénés szakemberként. Maximális támogatását élvezem mindenben, ettől is működőképes az életünk, mind a szakmai, mind a magánéleti részét tekintve. A hivatástudatom meghatározza az egész életemhez való hozzáállásomat.  A gyógyítástól nem tudok elfáradni, sőt, ez az, ami igazán feltölt a hétköznapok során. Enélkül teljes értékű édesapa vagy férj sem lehetnék. Ez vagyok én, engem ez és így tesz boldoggá. 

 „A gyógyítás számunkra nem munka, hanem életfeladat!”

Online bejelentkezés állapotfelmérésre

arrow&v
Elfogadom az

NEUROPRESS TERÁPIA BUDAPESTEN A XI. kerületben
1117 Budapest, Fehérvári út 23. I/11.
Mobil: 06-30/434-7094

NEUROPRESS TERÁPIA BUDAPESTEN A XII. kerületben

1123 Budapest, Kék golyó u. 6.

Mobil: 06-30/777-7033

NEUROPRESS TERÁPIA KECSKEMÉTEN
6000 Kecskemét, Vízöntő u. 9.

Mobil: 06-30/944-2528

NEUROPRESS TERÁPIA GYŐREN
9027 Győr, Madách utca 22.
Tel.: 06-96/313-521
Mobil: 06-70/341-5951

NEUROPRESS TERÁPIA SZEGEDEN
6724 Szeged, Kálvária tér 16. I/D
Mobil: 06-30/372-4600

 

NEUROPRESS TERÁPIA DUNASZERDAHELYEN
Dunaszerdahely, Galántai út 658
Tel: +421-911-627-644

bottom of page