Neuropress Terápia

NeuroPress Terápia logó

Kezelések menete

A tested öngyógyító folyamati a természet legnagyobb csodája

A páciensek kezelése, minden esetben, az állapotfelmérés során felállított egyénre szabott kezelési terv alapján történik.

Fájdalomingeren alapul az eljárás A kezelés a talpon és a lábfejen lévő idegleképeződési pontok manuális, ismétlődő, meghatározott módon történő ingerlésével történik. A kezeléseket végző terapeuták határozott ingerekkel, mélyen dolgoznak a talpon és lábfejen található idegleképeződési pontokon. Ez kétségtelenül fájdalommal jár, ami azonban elviselhető. Bizonyíték erre, hogy a gyerekek is jól tűrik. Módszerünk alapja a fájdalomingeren alapuló kondicionálás. Ehhez azonban csak jelzésértékű fájdalom kiváltására van szükség, így nincs mitől tartani. Arról van szó, hogy az agyunk arra a területre összpontosít, amelyik jelzést ad. A fájdalom egy ilyen jelzés. Amikor a talp megfelelő pontját megnyomjuk, az agy értesül arról, hogy a hozzá tartozó szervvel teendő van. Ilyen módon stimuláljuk és irányítjuk az idegrendszert és általa a szervezet természetes öngyógyító folyamatait. Az idegpályák megfelelő, egyénre szabott ingerlése rendkívül hatásos, alapos, célzott beavatkozást jelent. Ez a beavatkozás egyidejűleg hat a biológiai-szomatikus, azaz testi, valamint a lélektani oldalra. Ezért nagyon fontos, hogy melyik pontot hányszor és milyen erővel, hogyan nyomjuk meg. Ezt nálunk speciálisan felkészített, tapasztalt szakemberek végzik. A talpon keresztül az egész szervezet, minden belső szerv elérhető és befolyásolható. Más módszer erre nem létezik.

Zsolt kezelés

A kezelés a jellegénél fogva mellékhatás– és kockázatmentes. A folyamat során tehát egyénenként változó számú, ritmikusan ismétlődő inger szükséges ahhoz, hogy a kívánt változás létrejöjjön, majd rögzüljön. A kezelések során tapasztalt fájdalomérzet, az érzékenység folyamatosan csökken, illetve teljesen megszűnik a szervezet fölerősödésével párhuzamosan.

Ez a gyógymód tehát nem közvetlenül a konkrét betegséget gyógyítja helyileg, hanem a szervi funkciók optimalizálásával, a mozgósítható energiatartalékok átcsoportosításával „rábírja” a szervezetet a fokozott önkorrekcióra.

Szabó Zsófi

A Neuropress terápia nem a betegségre koncentrál, hanem a holisztikus egészségfejlesztésre.

Minden tekintetben az egyensúly helyreállítása a cél. Ennek érdekében a terápia során is együtt dolgozik a reflexológus, a gyógymasszőr, a dietetikus és más szakemberek. Gondoskodnak a hiányzó mikroelemek pótlásáról, a szervezetet terhelő méreganyagok kivezetéséről, illetve egyéb kezelési technikák alkalmazásáról attól függően, az adott páciensnek mire van szüksége.

A gyógymód alapját képezi az inger-terápia mellett a sav-bázis egyensúly megteremtése és az alapvető életviteli változtatások napirendbe iktatása. A kezelés addig tart, ameddig megszűnnek a panaszok, nem fájnak az idegleképeződési pontok, a szakorvosi kontroll negatív és nincs szükség orvosságra, vagy ha jelentős javulás állapítható meg, de a már létrejött visszafordíthatatlan elváltozások miatt tökéletes regeneráció nem érhető el, a gyógyszeres kezelés nem elhagyható, de a páciensnél elérik a maximális önkorrekciót, és egészségi állapota, életminősége jelentősen javul.